Bouwborden, waar zijn die goed voor?

Bouwborden, wie kent ze eigenlijk niet? Je ziet ze overal voorbijkomen, maar waar dienen ze eigenlijk voor? Bouwborden zijn vooral bedoelt om aan te geven waar er gebouwd gaat worden. Op deze borden komt een impressie te staan van de huizen, panden of parken die gebouwd zullen gaan worden.

Bouwborden, waar zijn deze goed voor?

Bouwborden hebben meerdere functies, een van de belangrijkste functies is het al eerder benoemde geven van een impressie. Het gaat hier dan voornamelijk om bouwborden in een nieuwbouwwijk of een wijk die opgeknapt zal gaan worden. Door gebruik te maken van een bouwbord weten de omwonende of geĆÆnteresseerde in de omgeving wat er gebouwd zal gaan worden. Hierdoor is het mogelijk om de sfeer proeven van wat er gebouwd gaat worden.

 

Naast dat het bbouwbordenouwbord aangeeft wat er gebouwd zal gaan worden, word er ook aangegeven via een bouwbord of er een kavel te koop is. Zo weten potentiƫle bouwers waar wellicht hun nieuwe huis zal komen te staan. Het is dus van belang dat het bouwbord duidelijk en zichtbaar is. Het bord is dan ook vaak niet te missen door zijn enorme grootte.

 

Voor bouwbedrijven is een bouwbord ook een zeer effectieve manier om reclame te maken. De bedrijfsnaam bovenaan het bord is eigenlijk niet te missen, groot en een vetgedrukte tekst valt eigenlijk altijd op. Naast dat er bouwborden worden gebruikt bij grote projecten is het de laatste tijd erg in trek om ook een bouwbord te plaatsen bij particulieren die aan het verbouwen zijn. Zo zal iedereen die bij jou door de straat rijdt zien welk bedrijf er bij jou thuis aan het verbouwen is.

Geschikt voor alle weersomstandigheden

Het bouwbord zal natuurlijk weer en wind moeten doorstaan en zal dan ook geschikt moeten zijn voor alle weersomstandigheden. Het is dan ook van belang dat het bord van geschikt materiaal is gemaakt. Het meest voorkomende materiaal is hout of een aluminium frame in combinatie met een doek. Door gebruik te maken van de boven genoemde materialen is de kans groot dat het bouwbord een langere tijd meegaat. Hoge kwaliteit is dus een must!

Pascal