Computerreparatie in Boesingheliede gezocht? Hier kunt u op letten

Het gebeurt altijd plotseling. Elke dag zet u de computer aan en doet u uw werk en andere dingen en altijd is hij betrouwbaar. Maar opeens kan er wat gebeuren. Misschien is het een crash, gaat de harde schijf kapot of overlijdt de adapter van uw laptop. Het resultaat is dat u het volgende moment zonder computer zit.

Weg belangrijke bestanden, weg dierbare familiefoto’s, en vooral: weg computer, die u elke dag nodig heeft. Wat kunt u dan het beste doen?

Bij computerproblemen is het verstandig om een gespecialiseerd computer reparatie bedrijf in Amsterdam te zoeken. Met het verdwijnen van de grote computerketens zijn deze bedrijven opgekomen om de diensten te leveren die vroeger door de grote ketens geleverd werden. U kunt dus denken aan reparaties aan de hardware en software, support en advies. Ze hebben vaak meer kennis en kunde in huis dan de gewone computerwinkel en kunnen u dus beter helpen en adviseren.

Als u in Boesingheliede woont en op zoek gaat naar een computer reparatie bedrijf, waar kunt u dan op letten? Hier zijn een paar tips om u verder te helpen.

Onderzoek vooraf

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar een onderzoek vooraf is bij veel computerproblemen praktisch onmisbaar. Het is namelijk vaak niet onmiddellijk duidelijk waardoor sommige problemen veroorzaakt worden en een onderzoek kan dan uitsluitsel geven. Daarna krijgt u pas de prijsopgave voor een eventuele reparatie.

Op deze manier loopt u weinig financieel risico. Sommige bedrijven vragen onderzoekskosten, bij andere zit het bij de service inbegrepen of betaalt u alleen als u niet voor reparatie kiest. In alle gevallen is het risico klein.

Certificaten

Een veel voorkomend keurmerk in de ICT branche is het ICTWaarborg certificaat. Bedrijven die hieraan voldoen zijn getest op een aantal betrouwbaarheidscriteria op het gebied van de bedrijfsvoering. Ook biedt ICTWaarborg bepaalde garanties bij bijvoorbeeld faillissementen. Bedrijven met dit keurmerk laten zien dat ze serieuze spelers zijn.

Goede recensies

Eén van de beste manieren om een goed beeld te krijgen van een bedrijf is het lezen van onafhankelijke recensies. Dat zijn bijvoorbeeld recensies op Google Reviews of TrustPilot. Recensies op de website van het bedrijf zijn vaak wel echt, maar bijna altijd geselecteerd door het bedrijf zelf. Dit heeft echter alleen zin als er een behoorlijk aantal recensies zijn, anders speelt het toeval een te grote rol. Ook is het belangrijk om ook echt een paar recensies te lezen, en niet alleen naar de scores te kijken.

Goede communicatie

U denkt er misschien niet direct aan, maar goede communicatie van het bedrijf is niet te onderschatten, zeker niet met een apparaat dat zo belangrijk is als uw computer. Als er bijvoorbeeld complicatie optreden, zoals problemen met de levering van onderdelen, dan is het bijzonder plezierig als u goed op de hoogte gehouden wordt. Let er dus gelijk op hoe het bedrijf overkomt, zowel persoonlijk in de winkel, als online en aan de telefoon.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Boesingheliede

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Service

Dit snelgroeiende bedrijf zit in Nieuw Vennep. Ze doen een diagnose vooraf waarvoor onderzoekskosten worden berekend, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties doen ze ook aan onderhoud

Microfix

Microfix zit in Leiden. Ze hebben verschillende certificaten: ICTWaarborg, ISO-9001 en Apple Authorised Service Provider. Net als PC Refresh doen ze een vrijblijvende diagnose vooraf. Ook zij hebben goede recensies op TrustPilot. Ze komen ook aan huis.

Pascal