Nieuwe vacatures voor AdWords professionals

Wat geen verrassing meer is, is dat wij leven in een online tijdsgeest. Kijk om je heen in de bus, de trein, tijdens de lunch of op het terras: het digitale tijdperk is gearriveerd. Met betrekking tot nieuwe vacatures kan je ook zeggen dat de nadruk gelegd wordt op nieuwe digitale vaardigheden. Bedrijven gaan met de tijd mee en verwachten dit ook van hun toekomstige collega’s. De complexiteit op het marketing toneel is toegenomen en het is niet meer voldoende om Facebook en andere sociale mediacampagnes te beheren. Er is veel meer te behalen met nieuwe geavanceerde kennis.

Waarom het interessant is om je in AdWords te verdiepen

De route naar een nieuwe uitdaging bij een nieuwe werkgever kan pittig zijn. Google’s AdWords scholing kan je helpen om bij de tijd te zijn wat betreft marketing kennis. Je kunt die extra stap zetten om jezelf in de spotlights te zetten bij potentiële werkgevers. De concurrenten zijn immers doorgaans ook ruim actief op het web en bedrijven willen die concurrentie aangaan om de hogere positie in Google te kunnen bemachtigen en daarmee ook meer conversie mogelijk te maken. Er zijn ook steeds meer banen zichtbaar op een centrale vacaturesite, waarin AdWords eisen duidelijk naar voren komen. Ook voor zzp’ers kan het interessant zijn. Of je zzp’er bent die naamsbekendheid wil opbouwen of als kundige marketing specialist aanklopt bij een bedrijf, Google AdWords kan je hierin, als marktleider, een goede aanvulling geven op je curriculum vitae.

Online colleges volgen bij Google

Jouw online marketing kwaliteiten een nieuwe boost geven, voor weinig! Google biedt enthousiastelingen de mogelijkheid om online colleges te volgen en certificaten te behalen. Op deze manier kun je het adverteer programma van AdWords beter begrijpen en examens behalen die aantonen dat je stappen hebt gezet. Het mooie hiervan is de flexibiliteit. Je kunt je eigen leertraject precies zo indelen zoals jij dat zelf wilt, zonder concessies te doen. Neem een kijkje in de Academy for Ads van Google.

Banen met een breed spectrum aan marketing eisen

Wanneer je de kennis wat verder hebt uitgebouwd en het gevoel hebt dat je in de praktijk er klaar voor bent kan je bedrijven benaderen. Dan ben jij de persoon, de professional, die de matchmaker kan zijn voor je nieuwe baas. De matchmaker tussen bedrijf en consument. De verbinding tussen de behoeften en het aanbod naadloos weten aan te voelen en dit strategisch toe te passen in een verfijnd online marketing traject. Een marketing traject waarbij gebruik wordt gemaakt van AdWords, maar ook andere onderdelen zoals Google Analytics, zoekmachine optimalisatie en het maken van een mooie website structuur.

 

Neem een kijkje in het overzicht van openstaande vacatures en laat je niet afschrikken door het brede spectrum aan eisen die worden gesteld. Het is geen rocket science, maar iets wat een grote logica bevat. Oefening baart kunst en eenvoud in uitvoering. Succes!

Pascal