Een goede on page optimalisatie

Iedere marketeer weet dat je kunt linkbuilden wat je wilt wanneer jouw website niet goed in elkaar zit. De on page optimalisatie noemen we dat. Bij on page optimalisatie zorgen we ervoor dat iedere pagina van jouw website SEO proof is. Dat wil zeggen dat we per pagina een zoekwoord invoeren, inclusief de title tag, meta description etc.

Uitvoeren on page optimalisatie

Je kunt natuurlijk ook zelf proberen om je website te optimaliseren, maar uit ervaring is gebleken dat men dit beter aan de experts over kan laten. Je dient van tevoren onderzoek te doen, welke zoekwoorden wil je gebruiken per pagina. Deze zoekwoorden gebruik je straks ook tijdens een linkbuilding traject. Voor de on page optimalisatie dien je de zoekwoorden per pagina te gebruiken in aspecten zoals: title tag, meta description, url’s, koppen en uiteraard in de tekst zelf (advies is max. 2x). Wanneer je deze aspecten meeneemt in je optimalisatie ziet Google dat jouw pagina ook echt over dat onderwerp gaat, hierdoor zal deze hoger in Google verschijnen. Vaak kan jouw website bouwer dit ook voor je uitvoeren, bijvoorbeeld webdesign westland door jerb

Na het optimaliseren van de on page optimalisatie

Natuurlijk is het optimaliseren niet voldoende om topposities te krijgen in Google. Hiervoor is nog wel meer nodig, je dient bijvoorbeeld structureel voor nieuwe content te zorgen voor op je website. Daarnaast is het ook belangrijk om offpage te optimaliseren, dit kan door middel van een linkbuilding traject. Hierbij probeer je door externe websites een link naar jouw website te laten plaatsen. Google ziet jouw website als populair en relevant, waardoor jij met relevante zoekwoorden hoger in Google verschijnt. Afhankelijk van de niche en concurrentie duurt een traject minimaal 3 maanden. Anno 2018 zitten er heel veel eisen verbonden aan het uitvoeren van een linkbuilding traject, we adviseren daarom ook om linkbuilding uitbesteden.

Pascal