Wijn op kwaliteit houden

Houdt u ook zo van een glas wijn en geniet u hier het liefst elke dag van? Dan bent u een echte wijngenieter. U zal dan ook vast wel weten hoe u uw favoriete wijntje moet serveren zodat deze het lekkerste is. Maar geldt dit ook voor andere wijnsoorten? Wat als u een verjaardag geeft en u meerdere soorten wijn inkoopt? Misschien houdt u wel van witte wijnen, en moet u opeens rode wijn en roséwijn gaan serveren. Deze soorten wijn moet u op verschillende manieren bewaren. Zo moet elke wijnsoort op een andere temperatuur bewaard worden, en zijn er ongeschreven regels die u in gedachten moet houden bij elke soort wijn. Dit artikel is daarom geschreven om u tips te geven voor het serveren van de wijn. Hierbij is het belangrijk dat de kwaliteit van de wijn zo hoog mogelijk wordt gehouden. Daarom moet u allereerst een flessenkoeler kopen, waarmee u zelf de temperatuur kunt afstellen. Hier wordt straks meer over vertelt.

Houd de kwaliteit van uw wijn zo hoog mogelijk

Zoals hierboven al werd aangegeven raden wij u aan om allereerst een flessenkoeler te kopen. Hiermee zit u zeker goed, en dit gaan wij in dit artikel vertellen. Zo is het belangrijk dat uw wijnflessen in een donkere ruimte worden bewaard. Zonlicht of kunstlicht beïnvloedt de smaak en de kleur van uw wijn. Dit komt door de UV straling, die een negatieve invloed heeft op de chemische samenstelling van de wijn. Deze samenstelling wordt versneld door de straling, waardoor de wijn sneller verouderd. De meeste flessenkoelers hebben hier dan ook rekening mee gehouden, door een donkere ruimte te creëren. Daarnaast moeten uw wijnflessen zo stil mogelijk liggen. Lichte trillingen kunnen de kwaliteit van uw wijn al aantasten. Wijn moet dan ook kunnen rusten, en daarom is het belangrijk dat ze vastliggen.

Flessenkoeler kopen voor de juiste temperatuur

De temperatuur van uw wijnfles moet natuurlijk ook perfect zijn. De temperatuur waarop een wijntje geschonken moet worden verschilt per soort. Zo moet een rood wijntje op een hogere temperatuur worden geschonken in vergelijking met een witte wijnsoort. Daarom is het kopen van een flessenkoeler de perfecte oplossing.

Pascal