Pas op met gladheid

Het weer in Nederland is enorm onvoorspelbaar. Tijdens de kerst kan je bijna BBQ-en, en na de jaarwisseling barst opeens de winter los. Wanneer het ’s nachts flink gevroren heeft kom je voor een probleem te staan. Allereerst zal je moeten krabben om je auto ijsvrij te krijgen. Dit is iets waar niemand echt op zit te wachten. Daarnaast krijgt je auto te maken met een koude start.

Schakel hulptroepen in

Dit is het moment waarop je blij bent met je wegenwacht abonnement. Wanneer je accu er opeens mee ophoudt terwijl je naar je werk wil rijden heb je ze hard nodig, net als je Brodit voor je Samsung S4. Het is in zo’n geval dan ook goed om de hulptroepen in te schakelen. Het zal even wachten zijn voordat ze bij je zijn. Er zijn immers veel mensen met hetzelfde probleem.

Is thuiswerken een optie

Wanneer het buiten op de weg glad en gevaarlijk is kan je overwegen of thuiswerken voor jou een optie is. Op die manier hoef je de deur niet uit maar ben je net zo effectief voor je werkgever. Met de kachel aan en een kopje koffie ga je achter je computer aan het werk. Het leven kan zo gemakkelijk zijn.

Als je echt weg moet

Is thuiswerken geen optie en moet je echt de deur uit, neem dan geen risico. Denk eraan dat niet alle wegen even goed gestrooid zijn. Blijf op de weg altijd in de sporen van je voorliggers. Bewaar voldoende afstand zodat je niet bij een noodstop op je voorligger botst. Calculeer extra tijd in om op je afspraken te komen. Daar heeft iedereen begrip voor.

Pascal