Onderscheid jezelf met je eigen merk

Wanneer je een eigen product of dienst wil verkopen, kun je dit het beste doen om een merknaam. Ieder teken wat je gebruikt om je merk mee te onderscheiden, kan worden geregistreerd als merk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een merknaam, een logo, een bepaald lettertype of iets anders wat herkenbaar is voor jouw merk. Ook tekens kunnen worden geregistreerd als merk, maar hier zitten wel een aantal eisen aan. Het teken moet iets unieks hebben, waardoor het typerend is voor jouw merk. Is dit het geval? Dan kun je dit teken laten registreren als merk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herkenbare tekentje van Nike.
Een voorbeeld van een teken dat niet kan worden geregistreerd is bijvoorbeeld een hartje, een vierkant of een ovaal. Deze vormen zijn erg algemeen en niet typerend en uniek voor een bepaald merk.

merkenrecht

Conflicten opgelopen?

Het laten registreren van een merk is niet iets dat je zomaar doet. Pas wanneer je 100% zeker weten dat hetgeen je wil laten registreren aansluit bij jouw merk, kun je dit gaan doen. Zoals bij alles in het leven, kan het voorkomen dat er iets mis gaat bij het laten registreren van je merk. Zo kan het zijn dat je hetzelfde merk wil laten registreren als iemand anders, dat iemand je voor is geweest met het registreren van je merk naam of iets anders. Heb je een conflict op gelopen op het gebied van merkenrecht? En is het echt uit de hand gelopen waardoor je het zelf niet meer kan oplossen? Schakel dan een merkenrecht advocaat in! Hij of zij kan je het beste adviseren over deze situatie. Wanneer je zelf gaat proberen om de zaak te redden, zal het waarschijnlijk niet zo uitpakken als dat je het voor ogen had. Het is daarom zeker raadzaam om een advocaat in de armen te sluiten, zo heb je in ieder geval zekerheid en het beste advies.

Pascal