Een persoonlijke e-mail is zeer effectief

Wat houdt e-mail marketing precies in?

E-mail marketing is het versturen van e-mails naar klanten. E-mail marketing is een vorm van direct marketing en is nog steeds erg effectief doordat je met een persoonlijk bericht direct de boodschap kan overbrengen aan de lezer. E-mail kunnen aangepast worden en kunnen dus worden gepersonaliseerd. Hierdoor zullen klanten positief reageren dan dat er een algemene e-mail wordt verstuurd.

Waarom is E-mail marketing zo belangrijk?

E-mail marketing is het meest gebruikte communicatie middel en heeft een heel groot bereik en heeft een aantal verschillende mogelijkheden. Het is daarom ook een hele goede manier om de omzet te verhogen of om de relaties op de hoogte te houden. Tevens is het gemakkelijk om een mailing te versturen en e-mail marketing is relatief goedkoop, dit komt doordat er geen bijkomende kosten bij komen. Tenslotte kan er via e-mail marketing vanuit de mail gelijk doorgelinkt worden naar jouw website, dit kan de conversie aanzienlijk verhogen.

Waar dient e-mail marketing voor?

E-mail marketing heeft het doel m nieuwe klanten te werven, dit kan bijvoorbeeld door speciale aanbiedingen. Een ander doel van e-mail marketing is om klanten de overtuigen om over te gaan op een aankoop. Het laatste doel van e-mail marketing is het relatiebeheer.

e-mail-marketing

Pascal