De combinatie van SEO en SEA

Wat is SEA?

SEA, ook wel Search Engine Advertising genoemd, is het betaald adverteren in een zoekmachine. Je kunt bij een zoekmachine advertentieruimte kopen, waardoor je rechts naast de zoekresultaten komt te staan over bovenin. Een advertentie wordt weergegeven als een zoekwoord van de bezoeker die overeenkomt met een van jouw ingevoerde zoekwoorden. Elke keer dat een potentiele klant op je advertentie klikt betaal je geld aan de zoekmachine.

Wat is SEO?

SEO, ook wel Search Engine Optimization genoemd, heeft als doel om jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine te tonen. De populariteit van SEO is de laatste jaren erg gestegen. Dit komt doordat de vermelding in de organische zoekresultaten geen geld kost.

Waarom zijn zowel SEO als SEA erg waardevol?

SEO en SEA zijn erg waardevol omdat veel mensen hun zoektocht beginnen op een zoekmachine. Mensen die zoeken in een zoekmachine zijn over het algemeen opzoek naar geringe informatie en producten. Het is daarom erg goed om zichtbaar aanwezig te zijn bij het onderwerp waar op gezocht wordt. Zowel SEO als SEA maken het mogelijk om op bepaalde zoekwoorden gevonden te worden. Bij SEO en SEA is het doel om op bepaalde zoekwoorden heel hoog in de resultaten te eindigen.

SEA

Pascal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.