Wat te doen bij een auto ongeluk

Vaak kom je ze meerdere keren per week op internet tegen. Een auto ongeluk of auto ongeval. Toevallig kwam ik zelf de afgelopen week een bericht tegen waarbij een brandweerauto betrokken was bij een eenzijdig auto ongeval, namelijk een botsing tussen een busje en een tankauto. Zeer waarschijnlijk hebben deze 3 ongevallen iets gemeen. Het is allemaal gebeurd in de baas zijn tijd. Dat wil zeggen dat een werknemer slachtoffer is geworden van een auto ongeluk. Het kan zijn dat dit verkeersongeval de schuld is geweest van iemand die aan het werk was. Maar hoe is het dan geregeld met een eventuele vergoeding en kan deze werknemer met zijn schade aankoppen bij zijn huidige werkgever?

Het kan mogelijk zijn dat de werkgever aansprakelijk is op grond van een artikel in de wet voor arbeidsongevallen.

Dit komt erop neer dat in algemene zin de werknemer zich goed moet gedragen en dat wil zeggen dat dit ook het geval is in het verkeer. Daarnaast is de werkgever verplicht om een goede werkgever te zijn voor zijn werknemer. Dit betekent ook na een eventueel auto ongeluk. Door de werkgever begeeft de werknemer zich in het verkeer. Dit kan natuurlijk een aantal risico’s met zich meebrengen. Over het algemeen brengt het openbare verkeer meer risico’s met zich mee dan wanneer een werknemer netjes achter zijn bureau zit te werken op kantoor. Een auto ongeval zit altijd in een klein hoekje. Mede door deze reden is de werkgever verplicht om zorg te dragen voor zijn werknemer wanneer er bijvoorbeeld een auto ongeluk gebeurt. Wanneer een werkgever dit niet nakomt kan dit leiden tot een aansprakelijkheid. Echter zijn er ook beperkingen. Het woon en werkverkeer valt in de meeste gevallen niet onder deze regel. Het gaat daarbij ook niet om een vergoeding voor de volledig geleden schade.

Vaak wordt er in deze gevallen gepraat over een adequate verzekering.

Maar wat houdt dit nu precies in? En is het de bedoeling dat de werkgever de schade zelf gaat betalen of dekt zijn verzekering dit? Wanneer u slachtoffer bent geworden van een auto ongeval kunt u zich altijd melden bij een advocaat van JBL&G. Deze helpen u graag verder en zoeken samen met u voor de juiste oplossing. Bij Juridisch Bureau Letselschade kunt u altijd gratis hulp krijgen bij letselschade. En wordt uw zaak snel en daadkrachtig behandeld door een letselschadejurist. JBL&G werkt door heel Nederland voor slachtoffers. Na ontvangst van uw dossier wordt uw zaak dezelfde dag nog in behandeling genomen en zo snel mogelijk teruggekoppeld aan het slachtoffer. Juridisch Bureau Letselschade gaat voor de maximale schadevergoeding voor hun slachtoffers en indien gewenst kan ook een jurist bij u gratis langskomen. Heeft u letselschade opgelopen na een auto ongeluk of auto ongeval? Of bent u betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval of ander ongeval? Vindt u het lastig om een schadevergoeding te claimen? Wij helpen u met al uw vragen omtrent letsel en schade. Meld uw schade zo snel mogelijk en onze letselschadejuristen staan voor u klaar.

Pascal