Wat maakt bloggen van belang?

Het beginnen met bloggen is wellicht wel veel waardevoller dan u zal denken. Want als u graag schrijft over een bepaald onderwerp, kost het u niets en kan het u omzet opleveren. Hoe kan dit, vraagt u zich af? In feite kost het u wat tijd om een relevant verhaal te schrijven en als beloning stuurt het de lezers naar uw website. Bent u al begonnen met bloggen? Kom erachter waar bloggen nog meer gunstig voor kan zijn.

 

Wat levert bloggen u op?

Het is voornamelijk leuk om over een onderwerp te schrijven waar u helemaal in thuis bent. En het is een strategie binnen SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. Wat dit betekend is dat uw website beter vindbaar wordt via de blog die u geplaatst heeft. Dit zorgt uiteraard voor meer bezoekers en dus populariteit van uw product/dienst. En u wordt als een betrouwbare partij beschouwd zowel online als offline. Het is een slimme zet om uw diensten/producten uit te lichten in uw blogs om zo te blijven promoten. Als u regelmatig een blog plaatst blijft uw website actief en actueel. En met diverse Social media koppelingen krijgt u veel meer verkeer naar diverse platformen.


Waardevolle artikelen

Het gaat voornamelijk om de waarde die u biedt. Is uw content relevant? Dan sluit dit goed aan en zorgt dit ervoor dat uw website gevonden wordt. Vraag uzelf vooral af waar uw potentiƫle klanten naar opzoek zijn. Wat typen ze in Google om u te vinden? En welke termen gebruiken ze? Als u de termen en het zoekgedrag meeneemt in uw blog dan heeft u een grotere kans dat uw blog gevonden gaat worden op het internet. Het delen van uw blog zorgt er ook voor dat u beter gevonden wordt.


Waar plaatst u blogs?

U kunt uw blog vrij gemakkelijk opbouwen in WordPress en binnen uw eigen website plaatsen. Dit is dan ook simpel te optimaliseren naar bepaalde zoektermen. Het kan ook gunstig zijn om de blog op een andere website aan te bieden zodat uw gastblog weer wordt toegewezen naar uw eigen website. Er zijn genoeg plaatsen waar gratis artikelen plaatsen geen overbodige luxe meer is. Bedenk altijd goed waar u de blog op plaatst en of de plaats ook gevonden gaat worden. Want u wilt uiteraard wel dat het een toegevoegde waarde heeft betreft de promotie van uw product/dienst. Waar wacht u nog op?

Pascal