Tips voor het wandelen met je puppy

Wandelen met je pup: het zal niet direct perfect gaan, maar wanneer je er genoeg aandacht aan besteed kan het snel goed gaan. Met behulp van de online puppycursus leer je op de juiste manier om te gaan met het wandelen aan de riem. Verder krijg je informatie over de lengte van de wandeling, staan er leuke oefeningen in en meer tips over het wandelen met een pup.

Hoe lang moet een puppy wandelen?

Er zijn verschillende richtlijnen die je kunt aanhouden om te bepalen hoelang je puppy mag lopen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je puppy direct veel gaat lopen, want dit zal een te zware belasting zijn. Je kunt gedurende dag ook beter meerdere korte wandelingen maken dan dat je maar één lange wandeling maakt. De richtlijnen voor een wandeling met je pup zijn:

  • 4 minuten per leeftijd van je pup in maanden: dus een pup van 3 maanden mag 3×4=12 minuten wandelen
  • 1 minuut per leeftijd van je pup in weken: dus een pup van 12 weken mag 12×1= 12 minuten wandelen.

Langere wandelingen maken

Naarmate je pup groter wordt, kun je automatische ook langere wandelingen maken. Tijdens een professionele hondentraining leer je dit allemaal. Maar als je pup nog klein is zijn er ook manieren waarop je toch wat langer kunt wandelen. Zo kun je tijdens het uitlaten af en toe rustig op een bank zitten, zodat je puppy tot rust kan komen. Ook kun je je puppy een tijdje optillen, maar dit kan natuurlijk alleen als ze nog heel klein en licht zijn. Tenslotte kun je ervoor kiezen om een hondenbuggy aan te schaffen of een fietskar die ook geschikt is voor honden. Op deze manier kun je er net wat langer op uit met je hond.

Do’s en dont’s tijdens het wandelen

Houd het voor jezelf en je pup leuk om het wandelen aan de lijn aan te leren. Het is dus vooral belangrijk dat jij je pup laat genieten en ontdekken van het buiten zijn. Je hoeft ook niet te verwachten dat het gelijk goed gaat, want waarschijnlijk duurt het wel een paar weken voordat je hond goed netjes naast je blijft lopen. De hond moet wel echt aan de riem blijven. Wanneer je pup ergens van schrikt tijdens de wandeling kan het op de vlucht slaan wanneer de pup niet aan de riem vast zit. Houdt hier dus altijd goed rekening mee en denk niet snel dat je pup los kan.

Online puppytraining: module voor wandelen

Me de online puppytraining krijg je een complete module voor het leren wandelen aan de riem. Je puppy zal enorm enthousiast zijn en constant aan de riem trekken en dit is ook voor jou vervelend. In de module staan handige oefeningen om van het uitlaten een relaxed moment te maken. Er staat bijvoorbeeld een handig stappenplan in hoe je in 8 stappen je hond netjes aan de riem leert lopen. Ook vind je hoeveel rust je puppy nodig heeft en andere oefeningen en tips voor de rust en beweging van je pup.

Pascal