De specifieke definitie van het internet recht

De term ‘internet recht’ heeft geen specifieke definitie, daar kunnen we kort over zijn. Maar, je kunt de term natuurlijk wel omschrijven. Het internet recht is tot stand gekomen, door handelingen in de praktijk. Er zijn veel verschillende rechtsvormen, maar met de sterke opkomst van het internet kan een internet recht natuurlijk niet ontbreken. Alles wat in het dagelijks leven afspeelt, kan zich ook op het internet afspelen. Dus, wanneer iemand online is bedrogen tijdens een aankoop, kan dit onder verschillende rechten vallen. Toch spreekt men vaak van het internet recht wanneer iets op het internet heeft plaatsgevonden. Denk hierbij aan zaken met computers, het internet of ICT. Alle offline rechten die zich online afspelen, worden toegeschoven onder de term ‘internet recht’.

Welke rechten vallen hieronder?

Net werd al kort benoemd dat in principe alle rechtsvormen vallen onder het internet recht, mits het in verband staat met een computer, het internet of ICT. Maar, om welke rechtsvormen gaat het hier eigenlijk? Denk bijvoorbeeld eens aan het intellectueel eigendomsrecht. Je kunt offline een conflict hebben over bepaalde eigendommen, maar ook online kan dit plaats vinden. Dit geld ook voor algemene voorwaarden. Een supermarkt heeft bijvoorbeeld algemene voorwaarden, maar een online webshop heeft deze natuurlijk ook. En dit is precies waar hem het verschil in zit, de een speelt zich offline af en de ander online. En er zitten natuurlijk nogal wat verschillen tussen wat wel en niet mag online en offline.

Een conflict opgelopen?

Heb je een conflict opgelopen op online vlak? De grootste kans van slagen heb je dan wanneer je een internet recht gespecialiseerd advocaat inschakelt. Hij of zij kan je het beste adviseren en begeleiden in het proces van je conflict. Zo heb je er in ieder geval alles aan gedaan om jezelf te verdedigen, met behulp van een advocaat internetrecht.

internet-recht

Pascal