Met een vertaalbureau werken voor technische vertalingen

Voor het vertalen van teksten kun je gebruik maken van de diensten van een vertaalbureau. Er zijn verschillende soorten vertaalbureaus die elk gespecialiseerd zijn in verschillende talen en op verschillende vlakken. Voor het vertalen van een technische tekst is het daarom ook aan te raden om gebruik te maken van een technisch vertaalbureau. Bij dit soort teksten kun je denken aan documenten met product eigenschappen of specifieke handleidingen. De teksten moeten een bepaalde boodschap overbrengen naar de lezer en die moet natuurlijk in elke taal hetzelfde zijn.

Technische vertaling

Met een technisch vertaalbureau werk je samen voor een grondige technische vertaling zoals jij dat wilt. Specifieke termen kunnen dan ook zo worden vertaald als dat de bedoeling is. Hierdoor krijgt elke vertaling exact dezelfde uitwerking op de lezer van de teksten. Als je geen gebruik zou maken van een vertaalbureau voor technische vertalingen dan kan dit in sommige gevallen verkeerd uitpakken. Een handleiding kan bijvoorbeeld verkeerd worden geïnterpreteerd door een lezer waardoor er problemen kunnen ontstaan. Maak daarom altijd gebruik van een vertaalbureau dat gespecialiseerd is in het vertalen van teksten zoals die jij vertaald wilt hebben.

De juiste talen

In veel gevallen moet een tekst vertaald worden in verschillende talen. Daarvoor kun je zoeken naar een vertaalbureau dat beschikt over de kennis en vaardigheden voor het vertalen naar meerdere talen. Het grote voordeel hiervan is dat de vertalers gezamenlijk aan dezelfde teksten werken en dat de boodschap dus ook eenduidig is. Een handleiding die in meerdere landen bij een product wordt geleverd kan dan bijvoorbeeld ook in de juiste talen worden uitgebracht. Vertaalbureaus maken daarom vaak gebruik van vertalers die de betreffende talen als moedertaal hebben. Op die manier zorgen zij ervoor dat de teksten qua inhoud allemaal hetzelfde zijn.

Wat is belangrijk bij het maken van een keuze

Je bent op zoek naar een vertaalbureau voor het vertalen van technische teksten. Als je op zoek gaat, let dan op een aantal zaken. Beschikt het bureau over certificering voor het vertalen van technische teksten bijvoorbeeld. Vraag ook naar eerder werk van het bedrijf om te beoordelen of dit het vertaalbureau is die jij een opdracht wilt geven voor het vertalen van jouw technische teksten. Het is ook aan te raden om te vragen naar de opleiding en de ervaring die de vertalers hebben die werkzaam zijn bij het betreffende bedrijf.

Pascal