Linkbuilding moet je zeker niet onderschatten

Linkbuilding is het verkrijgen van kwalitatieve links op externe websites die naar jouw eigen website linken. Dit kan zijn op bijvoorbeeld een startpagina of linkdirectories. Het doel van deze linkjes is om de link populariteit van je eigen website te vergroten. Link populariteit is belangrijker dan je in de eerste instantie misschien verwacht. Een goede website wordt beoordeeld op verschillende factoren, waaronder het aantal links. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de links relevant zijn en dat de van goede kwaliteit zijn. De website waarop de link wordt geplaatst dient een goede beoordeling te hebben en zo hoog mogelijke waardes. Heeft de website geen waarde, dan is de link nutteloos. Het kan dan zelfs tegen je gaan werken om een link te plaatsen op die pagina.

Waarom linkbuilding?

Google hecht erg veel waarde aan links en daarom is het ook een effectieve manier om hoger in Google te komen. Wanneer je linkbuilding effectief in zet is het zelfs mogelijk om een top 10 positie te bereiken in voor jou relevante zoektermen. 90% van de Nederlandse bevolking die zoekt via Google kijkt niet verder dan de eerste tien resultaten. Zorg er daarom voor dat jouw pagina de top 10 organische zoekresultaten bereikt om een zo groot mogelijke groep aan te spreken en hen door de laten klikken naar jouw website.

Hoe pak ik dit aan?

Wil je zelf gaan starten met linkbuilding voor je website? Dan kan ik je bij deze aanraden om het niet te doen. Grote kans dat je niet weet waar je moet beginnen en dat je het lastig vindt om de juiste zoektermen te gebruiken, omdat je simpelweg niet weet welke zoektermen voor jou van belang zijn. Het is daarom veel verstandiger om experts om advies te vragen zodat je er zeker van kunt zijn dat je linkbuilding goed wordt uitgevoerd.

Afbeeldingsresultaat voor linkbuilding

Pascal