Hoe registreer ik mijn merk?

Het is eigenlijk best wel makkelijk om je merk te kunnen en laten registreren, mits je hierbij de juiste hulp krijgt. Een merkenbureau kan jou het beste adviseren wanneer jij je merk wil laten registreren. Zij kunnen je vertellen of het wel of niet mogelijk is om jouw eigen merk te laten registreren, ze vertellen je hoe je dit het beste kunt aanpakken en zorgen er van A tot Z voor dat alles rondom het registreren van jouw merk in orde komt. Een merkenbureau staat garant voor succesvolle registratie van jouw merk.

Wat heb ik nodig om een merk te laten registreren?

Om een merk te kunnen registreren heb je vanzelfsprekend een merk nodig. Dit kan een woordmerk, beeldmerk, lettermerk, cijfercombinatie, geslachtsnaam, vormmerk, kleurmerk, klankmerk of slagzin zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de slogan van je organisatie, of een typerende cijfercombinatie laten registreren. Maar ook het logo van je bedrijf of een bepaalde kleurencombinatie kun je laten registreren, mits deze uniek en typerend is voor jouw bedrijf.

Wat het meeste voorkomt, is dat mensen hun beeldmerk/logo of bedrijfsnaam laten registreren. Maar, voordat je dit kan doen moet je natuurlijk wel eerst een bedrijfsnaam en logo hebben. Ben je net startende met je eigen ondernemen en heb je nog niet precies voor ogen welke kant je hiermee wil opgaan? Neem dan eens contact op met een communicatie- en/of vormgeving bureau. Zij kunnen je hier het beste bij helpen, maar wanneer het aankomt op het registreren van je merk, ga je natuurlijk naar een merkenbureau. Want een merken bureau is speciaal gericht op de kennis die je nodig hebt om een merk goed te laten registreren. Met behulp van een merken bureau weet je zeker dat jouw merk in goede handen is, en dat niemand hier misbruik van zal gaan maken.

merken-bureau

Pascal