Een website leren maken? Gebruik WordPress

Heb je altijd al willen leren hoe je een website moet maken? Dit wordt steeds eenvoudiger omdat er steeds meer bedrijven bereid zijn om je te helpen. Er zijn ook veel handleidingen beschikbaar, in de vorm van video’s maar ook in de vorm van (digitale) boeken. Op wphandleiding.nl vind je diverse handleidingen die je kunnen helpen om de verschillende onderdelen van webdesign en WordPress onder de knie te krijgen. We vertellen je graag waarom dit CMS systeem zo populair is geworden. Daarnaast geven we aan hoe je kunt beginnen met het maken van een professionele website. Vervolgens moet je deze nog wel optimaliseren zodat je ook daadwerkelijk potentiële klanten of bezoekers kunt aantrekken met je online aanwezigheid. Hiervoor hebben wij een handige handleiding voor WordPress gemaakt.

Waarom is WordPress zo populair?

WordPress is alweer tien jaar een van de meest gebruikte systemen, of misschien wel het meest gebruikte systeem om een professionele website te maken. Miljoenen mensen en bedrijven over de hele wereld maken er gebruik van en dat is natuurlijk niet voor niets. Over het algemeen vindt men het vooral goed dat het CMS-systeem erg gebruiksvriendelijk is. Je ziet in één oogopslag waar je mee bezig bent en wat je nog meer kunt doen om de website aan te passen. Zelfs voor een leek is het systeem daarom redelijk goed te begrijpen.

Leer eerst een eenvoudige website maken

Voordat je alles onder de knie hebt en een volledige professionele website kunt maken, is het verstandig om eerst een eenvoudige website als experiment op te zetten. Dit kan bijvoorbeeld een website zijn over je hobby, je favoriete voetbalclub of over jezelf. Op die manier kan je eenvoudig experimenteren met WordPress en alle mogelijkheden uittesten. Aan de hand van de WordPress handleidingen kan je de stappen volgen en alle onderdelen ontdekken.

Optimaliseer je WordPress website

Natuurlijk ben je nog niet helemaal klaar als je eenmaal weet hoe je een eenvoudige website kan maken. Daarna is het zaak om je website te optimaliseren, zodat je goed vindbaar bent in de zoekmachines en zodat je gebruikers alles snel kunnen vinden. Je kan bijvoorbeeld werken aan een betere zoekfunctie, een snellere laadtijd van je website of zoekmachine-optimalisatie. Ook hierop gaan onze handleidingen in.

 

Pascal