Cloud hosting inzetten via Tilaa

Veel meer dingen worden tegenwoordig online geregeld. Hierbij kun je denken aan het opslaan van bestanden en foto’s. Dit is een groot voordeel omdat je dan alles op een compacte plek hebt staan, en je dus bijvoorbeeld niet je hele huis door hoeft te zoeken naar die bepaalde vakantiefoto’s. Het enige nadeel is wel dat als je geen verstand hebt van computers, dat het dan best een klus kan zijn om alles goed op te slaan en ook weer terug te kunnen vinden. Maar hoe wordt deze dienst genoemd en wat kun je ermee?

Hoe heet deze dienst?

De dienst waarbij je een deel van een server opkoopt om vervolgens je eigen bestanden en foto’s op te kunnen zetten noem je cloud hosting. Het is eigenlijk heel logisch dat het zo genoemd wordt. Als je het namelijk letterlijk vertaald betekend het: Beheren van een wolk. Dit is logisch omdat een vps cloud niet ergens aan verbonden is. Je kunt namelijk alles zelf inrichten, en niemand kan erbij zonder dat jij toestemming geeft aan die persoon. De betekenis van vps server is daarom ook virtual private server, een virtuele privé server.

Wat kun je allemaal met een vps server?

Het voornaamste wat je met een vps server kan is dus bestanden opzetten en deze voor eigen gebruik houden. Daarnaast kun je deze dienst ook afsluiten als je een groter bedrijf hebt en je voor elke medewerker een eigen server wilt kunnen regelen. Het kan dus voor verschillende redenen erg handig zijn om afte sluiten. Bekijk wel goed of je deze servers wel echt nodig hebt in je bedrijf of voor jezelf. Ander zou het namelijk erg jammer zijn van je geld.

Pascal