Adverteren op social media kanalen   

Social media speelt een steeds belangrijkere rol voor bedrijven. Veel bedrijven zijn zelf al actief op social media kanalen als Facebook, Instagram en Snapchat en zij bevinden hier erg veel voordeel van. Het zorgt voor meer naamsbekendheid, contact met de doelgroep en het is een fijne manier om informatie te delen met geïnteresseerden. Maar, er is daarnaast nog meer voordeel te halen uit social media adverteren. Het is voor bedrijven namelijk ook erg interessant om te adverteren op Facebook, Instagram of een ander social media kanaal. Lijkt dit je interessant en wil je er graag meer over weten? Dan is het raadzaam om verder te lezen.

Adverteren op Facebook

Maandelijks gebruiken meer dan twee miljard mensen maandelijks Facebook. Grote kans dat jouw doelgroep zich ook op Facebook bevindt. Wil je graag adverteren op Facebook maar ben je bang dat de prijzen erg hoog liggen? Dan is er goed nieuws. Je kunt namelijk met ieder budget starten met Facebook ads. Je kunt heel specifiek je doelgroep bereiken, de aandacht trekken en vervolgens de resultaten meten. Hierdoor heb je duidelijk inzicht en zie je direct hoe effectief je ads zijn, of juist niet.

Instagram adverteren

Naast Facebook adverteren liggen er ook veel kansen bij het adverteren op Instagram. Over de hele wereld zijn er maandelijks meer dan 400 miljoen Instagram gebruikers en worden er gemiddeld 80 miljoen foto’s en video’s gedeeld. Adverteren op Instagram kan de volgende voordelen opleveren:

  • Het aantal volgers verhogen
  • Branding-advertenties
  • Loyaliteit genereren bij bestaande klanten
  • Nieuwe (potentiele) klanten aanspreken
  • Naamsbekendheid vergroten
  • Nieuwe en bestaande producten onder de aandacht brengen
  • Inspelen op gebeurtenissen

Deze voordelen kunnen ook jou helpen mits je natuurlijk goede advertenties plaats. Je hebt hierbij keuze uit foto-advertenties, carrousel-advertenties, video-advertenties en meer! Waar wacht je nog op en start met het adverteren op social media.

Afbeeldingsresultaat voor sociale media

Pascal